HKUST Receives Donation of HK$2million from Alumnus Yeung Wing Yee to Fund for Startups at Early Stage

[15 Sep 2016]

Big thanks to Mr. Yeung Wing Yee, a renowned entrepreneur and HKUST alumni.

Mr. Yeung has established an entrepreneurs fund with our Entrepreneurship Center to encourage all HKUST students to pursue their dreams in entrepreneurship. The following are an excerpt from a local newspaper:

香港創新創業風氣漸盛,大學生是其中一個最為積極參與的群組,於創業初期為他們提供適切支援,對初創企業的成長尤其重要。科技大學獲校友兼知名企業家及慈善家楊榮義,捐出200萬元成立「楊榮義創業者培育基金」,於該校學生創新意念萌芽之時提供財政資助,助他們實踐創業夢想。

基金由科大創業中心營運,會就科大生初創計劃的創意、可行性、商業化及為社會帶來正面影響等因素進行評核,成功申請項目最多可獲5萬元資助,用作生產「原型項目」、產品和服務開發、市場宣傳及推廣、試驗和營運費用。其間科大創業中心亦會提供其他協助如師友計劃、指導、工作坊、研討會和工作空間等,以促進他們的業務發展,令創業項目更具競爭力,從而爭取未來較大額的資金協助,為投入市場作好準備。

陳繁昌:樂見畢業生回饋大學

楊榮義表示,希望基金能鼓勵更多科大生實現創業夢。科大校長陳繁昌對其慷慨捐贈表示感謝,又指樂見畢業生能回饋大學,結合校方的努力一同培育學生成為未來的領袖,發揮創意及回饋社會。是次基金為期五年,於今年10月接受首批申請。

Source: wenweipo.com

For more details about Yeung Wing Yee Entrepreneurs Fund, please visit: Link Here